16.9.09

SAMBA SUNDA - Indonesië ( West Java )

Oktober/november 2010



Energiek | modern | verleidelijk



SambaSunda vertegenwoordigt met zijn meesterlijke eigentijdse geluid een geheel nieuwe generatie Indonesische muzikanten. Dit achtkoppige orkest brengt een bonte verzameling muzikale invloeden waaronder Sundanese angklung, Javaanse en Balinese gamelans en Sumatraanse terompet. Een fascinerende mix van Indonesische muziektradities en allerlei wereldse invloeden zoals de Braziliaanse sambaritmen.

De theatervoorstelling zit vol uitersten: explosiviteit maakt plaats voor zoete zang en historie loopt moeiteloos over in het heden. Composities zijn gebaseerd op traditionele Sundanese muziek met karakteristieke staccato zang aangevuld met de gamelan, xylofoons, trommels en gongs. Op bijzondere wijze weten deze artiesten uit Bandung muzikaal erfgoed samen te brengen met nieuwe stijlen waardoor een verrassend geheel ontstaat. Zangeres Rita Tila voegt hier nog een betoverende dimensie aan toe.

De oprichter van SambaSunda, componist en multi-instrumentalist Ismet Ruchimat, begon zijn carrière in 1989 bij het beroemde Jugala Orchestra. Dit was een van de eerste bands die gamelan met westerse popmuziek combineerde. Na talrijke optredens in Indonesië, Nederland en vele andere landen is SambaSunda een waar internationaal fenomeen te noemen.


Info & boekingen
Bel Karla Hoffman
(+) 31 (0) 13 464 76 26
Of mail HYPERLINK "mailto:karla@mundialproductions.nl" karla@mundialproductions.nl




www.mundialconcerts.nl