16.9.09

INGOMA NSHYA - Rwanda





Pioniers | krachtig | bevrijdend



Ingoma Nshya is een verhaal over vrouwen en hun zoektocht naar perfectie, over Rwandese drums, over Rwandese dromen. Het is een verhaal over gewone vrouwen die een buitengewone rol spelen in de cultuur van hun land. Hun show is een onvergetelijke belevenis. De percussie, zang en dans van deze twaalf vrouwen is zo puur en zo echt dat het iedereen recht in het hart raakt.

Eerst streelt de ranke leidster de zijden van de iskawe-drum. Daarna slaat ze hem, nodigt hem uit om met het publiek te spreken. En ze nodigt de andere vrouwelijke muzikanten uit om in het ritme in te vallen, als groep of als solist, om zo over het land van de duizend heuvels te vertellen. Zij drummen de ritmes van de overleving, de wedergeboorte, de hoop en de onvermijdelijke veerkracht.

Ingoma Nshya brak met alle regels, taboes en barrières die de opbloei van Rwandese vrouwen op cultureel gebied beperkten. Een revolutie in de geschiedenis van Rwandese vrouwen. Iedere vrouw van Ingoma Nshya die de trommel heeft geraakt en bespeeld is veranderd. Ze gelooft weer, simpelweg omdat ze het onmogelijke heeft gedaan. Trommels gaven haar een nieuwe identiteit: ze is sterker.


Info & boekingen
Bel Karla Hoffman
(+) 31 (0) 13 464 76 26
Of mail HYPERLINK "mailto:karla@mundialproductions.nl" karla@mundialproductions.nl


www.mundialconcerts.nl